top of page

MOBILCSERE PROGRAM

 


 

Február 14-én indul a készülékcsere-támogatási program!

A változó fogyasztói igények, és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a hazai mobilszolgáltatók a 3G-hálózataik fokozatos kivezetését tervezik. Azért, hogy továbbra is élvezhessük a mobilinternet – így a digitális világ nyújtotta előnyöket, fejlett, 4G- és 5G-képes mobiltelefonokra kell váltanunk. Bár a 3G kivezetéséről a szolgáltatók döntenek, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kiemelten fontosnak tartja, hogy a technológiaváltás ne érje hátrányosan a fogyasztókat, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztériummal partnerségben támogatást biztosít az elavuló mobiltelefonok lecseréléséhez. A program kivitelezését a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. segíti.
 

Kik jogosultak a támogatásra?

Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyet 2021. július 1. és december 31. között legalább egyszer használt hanghívásra, adatforgalomra, vagy sms küldésére/fogadására. Fontos, hogy először a 3G-s készülékek cseréje történik meg, mivel a szolgáltatók a 3G szolgáltatás kivezetésére készülnek. Amennyiben marad a támogatási keretből, akkor májustól következnek a még régebben gyártott 2G-s készülékek.
 

Mekkora összegű támogatást kaphatok?

Mobilkészülékenként bruttó 20 ezer forintot, de ha a megvásárolt új készülék kevesebbe kerül, mint 20 ezer forint, akkor legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát. Számos szolgáltató és kereskedő kínálatában találhatók 4G-képes készülékek már akár 40-50 ezer forintért, így a támogatás összege jelentős segítséget nyújthat az új eszköz megvásárlásához. Ráadásul előfordulhat, hogy a szolgáltató vagy kereskedő további kedvezményt is ad az árból, vagy kedvező részletfizetési konstrukciót kínál, így erre érdemes rákérdezni vásárláskor. Egy természetes személy egy mobilkészüléket cserélhet le támogatással a programban.
 

Milyen készüléket vásárolhatok a programban?

Olyan 4G- vagy 5G-képes készülék vásárlásához nyújtunk támogatást, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint. Mivel a cél az, hogy kimondottan azoknak segítsünk, akik valóban rászorulnak, így maximalizáltuk a megvásárolható új készülékek felső értékhatárát a fenti összegnél.
 

Hogyan kaphatom meg a támogatást?

A támogatás igénybevétele várhatóan 15-20 perces ügyintézéssel jár. Megérkezéskor a kereskedő a régi telefon IMEI száma alapján ellenőrzi, hogy az Ön által lecserélni kívánt készülék jogosult-e a támogatásra. Ha igen, akkor felveszi az Ön személyes adatait, melyek a programban való részvételhez szükségesek: ellenőrzi személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután már csak alá kell írnia a nyilatkozatot és ki is választhatja új készülékét, melynek kiskereskedelmi árához 20 ezer forint támogatást biztosít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
 

További kérdése van?

Keressen minket bizalommal. Munkatársaink készséggel segítenek!

 

+36307791516
mobilpontszeged@gmail.com

A mobilkészülékcsere-támogatási programmal kapcsolatos részleteket a lakosság számára készített útmutató tartalmazza:
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://netrefel.hu/upload/MCS_2021_PKU_Palyazo.pdf


A pályázati portál elérhetősége:
https://mobilcsere.nffku.hu/

 
Keresse meg üzletünket, ahol kollégáink segítenek a pályázat lebonyolításában!

bottom of page